Sienijuttu
10. lokakuuta 2016 | Etelä-Suomi, Metsän antimet, Ruoka | Kirjoittanut Elina

Kumisaappaat jalkaan ja metsään samoilemaan.

Metsä on kuin suoraan satukirjasta, puiden lomasta tulevine auringon säteineen ja kosteasta maasta nousevine sumuineen. On suloista katsella rakasta kyykkimässä löytämänsä sienen ympärillä ja ihastellen sitä kun suurtakin aarretta selaillen samalla kuumeisesti sienikirjan kuvailuja. <3

Saimme saaliiksi tatteja, kantarellejä ja haperoita. Mikäpä olisikaan mukavampaa kuin metsäreissun jälkeen mennä lämpöiseen kotiin ja laittaa villasukat jalkaan nautiskellen lämpimästä keitosta ja juuri poimitusta saaliista.

Kasvissosekeitto sienihöysteellä

  • 6dl vettä
  • 3 perunaa
  • 1 bataatti
  • 3 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • ½ kukkakaalia
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2dl kermaa
  • Timjamin oksa
  • Basilikaa
  • Valkopippuria
  • Suolaa
  • Muskottipähkinää

Kuori kasvikset ja laita kiehuvaan veteen. Keitä kypsiksi. Soseuta ja lisää kerma. Mausta makusi mukaan.

Sienihöyste

  • 1l metsäsieniä (tatteja, haperoita ym…)
  • 1pkt pekonia
  • Voita
  • 1 sipuli
  • Pippuria
  • Suolaa

Putsaa ja paloittele sienet. Paista pannulla voissa. Kun suurin osa sienten nesteestä on haihtunut lisää pilkottu pekoni ja sipuli. Paista rapeaksi ja mausta.

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään roskakommentit.
Lisätietoa?

Uusimmat tarinat

Kirje tulevaisuuteen

11. kesäkuuta 2017 | Tarinat

West Highland Way

12. huhtikuuta 2017 | Skotlanti, Vaellus

Metsän vieraat

11. maaliskuuta 2017 | Vaellus, Ruka

Unelmien UKK

15. tammikuuta 2017 | Lappi, Vaellus